Uutiset

Pohjanmaalla voimat yhteen kasvuyritysten tavoittamiseksi

30.1.2017
-

Kasvu Open kumppaneineen järjestää nyt ensimmäistä kertaa Vaasan, Kokkolan ja Pietarsaaren alueiden yhteistyönä Pohjanmaan Kasvupolun.

Kasvu Open kumppaneineen järjestää nyt ensimmäistä kertaa Vaasan, Kokkolan ja Pietarsaaren alueiden yhteistyönä Pohjanmaan Kasvupolun. Mukaan maksuttomaan asiantuntijoiden sparraukseen voivat hakea kaikki yritykset koosta, iästä tai toimialasta riippumatta. Kasvuohjelman starttitilaisuus pidetään 3.2. Kokkolassa ja 7.2. Vaasassa.

Viime kaudelle osallistunut kuljetus- ja huolinta-alan yritys AHA Logistics Oy sai uusia kierroksia toimintaansa jo sparraukseen osallistumisen aikana.

“Työvoimaan tuli kolmanneksen lisäys, kun palkkasimme kaksi uutta työntekijää. Kasvu Openin kautta löysimme markkinoinnin asiantuntijan, kun siihen saakka markkinointi oli ollut sellaista hakuammuntaa. Kotisivuista tehtiin myös enemmän meidän näköiset”, toimitusjohtaja Tiina Haapala listaa.

Haapalan mukaan myös tänä vuonna on tarve palkata ainakin yksi uusi työntekijä kahdeksan naisen tiimiin.

Kokkolanseudun Kehityksen KOSEK Oy:n toimitusjohtaja Anne Pesolan mukaan Kasvupolussa haluttiin yhdistää kolmen seudun (Kokkola, Vaasa, Pietarsaari) voimat, jotta koko Pohjanmaan rannikkoalueen kasvuhaluiset yritykset tavoitettaisiin. Kasvupolulla on pitkät perinteet Vaasassa, jossa se on järjestetty jo kolmasti. Myös Keski-Pohjanmaalla järjestettiin oma Kasvupolku vuonna 2015.

“Yritysten on hyvä verkostoitua laajemminkin, kuin paikallisesti. Lisäksi tätä kautta saadaan laajempi kattaus asiantuntijoita yritysten sparraajiksi”, Pesola sanoo.

Pesolan mukaan potentiaalisia hakijoita ovat yritykset laidasta laitaan, mutta erikseen hän mainitsee veneteollisuuden alihankintayritykset sekä metalli-, sote- ja kaupan alan yritykset.

“Nyt kun sote-sektori on avautumassa, on yritysten hyvä sparrauksen kautta lisätä valmiuksiaan, jotta pärjäävät tulevassa kilpailussa.”

Tiina Haapala kannustaa yrityksiä hakemaan mukaan.

“Osallistumisen aikana on pakko pysähtyä ajattelemaan firman kehitystä. Sitä ei välttämättä arjessa tule tehtyä.”

 

Lisätietoja

[contact_member,name=Tommi Virkama,id=14,details=Name]