Uutiset

Oppisopimuksella yrittäjälle ja yritykseen tietotaitoa

29.6.2017
-

Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimisto on siirtynyt osaksi vuoden alussa perustettua Vamiaa, eli kaikki nuorten, aikuisten sekä yritysten ammatillinen koulutus löytyy nyt saman katon alta. Vamia Oppisopimuspalveluiden tuttu väki palvelee oppisopimusasioissa Ruutikellarintiellä.

IMG 0197 Oppisopimus 800pxSiv Björklund, Tommi Virkama, Olav Nylund, Pasi Kuhalampi, Mia Malmsten, Ami Kuula ja Peter Källberg.

Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimisto on siirtynyt osaksi vuoden alussa perustettua Vamiaa, eli kaikki nuorten, aikuisten sekä yritysten ammatillinen koulutus löytyy nyt saman katon alta. Vamia Oppisopimuspalveluiden tuttu väki palvelee oppisopimusasioissa Ruutikellarintiellä. Siv Björklund, Mia Malmsten, Ami Kuula ja Pasi Kuhalampi vierailivat VASEKilla juhannuksen alla.

VASEKin väki sai kattavan tietopaketin erityisesti yrittäjille suunnatuista oppisopimuskoulutuksista sekä työntekijän ottamisesta oppisopimuksen kautta.

– Teillä onkin VASEKissa Olav Nylundin kautta tietoa ja osaamista oppisopimuskoulutuksesta. Toki toivomme, että kerrotte mahdollisuudesta mahdollisimman laajalti, Kuhalampi toteaa.

Startian Tommi Virkama harmitteli, että alkavilla yrittäjillä on usein yrityksen alkuvaiheissa niin paljon muuta mietittävää, että oman osaamisen lisääminen tai työntekijän ottaminen oppisopimuskoulutukseen ei ole ajankohtaista.

– Mutta jo kolmen toimintavuoden jälkeen usein yrittäjältä löytyy motivaatiota ja hänellä on ajankäytännöllisesti mahdollisuus suorittaa esimerkiksi yrittäjän ammattitutkinto. Strategisen johtamisen kehittämiseen yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto onkin oiva vaihtoehto, ja sen voi myös suorittaa pala kerrallaan, jos ei pysty sitoutumaan pitkäksi aikaa, Malmsten muistuttaa.

Yrittäjä itse voi suorittaa ammattitutkinnon omassa yrityksessään, mikäli hänellä on alaan liittyviä työtehtäviä yrityksessään vähintään 25 tuntia viikossa. Työntekijä puolestaan voi suorittaa tutkinnon oppisopimuksena, mikäli hän on vähintään neljä kuukautta työsuhteessa ja työskentelee vähintään 25 tuntia viikossa.

Matkailualan projektipäällikkö Peter Källberg kirjaa tämän tiedon ylös ja pohtii:

– Matkailualan yrittäjä pystyy usein tarjoamaan työtä vain kausiluonteisesti, mutta ehkäpä kesäsesongin aikana oppisopimus-työntekijä pystyy suorittamaan ainakin tutkinnon osia, ja seuraavien sesonkien aikana olisi jo pätevä työntekijä.

– Sukupolvenvaihdostilanteessa yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on hyvä vaihtoehto ja laaja-alaisuutensa ansiosta oiva mahdollisuus valmistautua vaihdokseen. Yrityksessä kasvanut jatkaja pääsee tutustumaan tarkemmin yrityksen johtamisen kaikkiin aspekteihin ja tuleviin tehtäviinsä yrityksen johtajana, Kuula muistuttaa.

Vamia Oppisopimuspalvelut järjestää taas syksyllä oppisopimusinfoja, joihin niin yrittäjät, oppisopimuspaikkaa etsivät kuin työnantajatkin ovat tervetulleita kuulemaan lisää eri mahdollisuuksista. Ajankohdat löydät täältä.

Tulossa lokakuussa valtakunnallinen oppisopimusviikko. Lisätietoa ohjelmasta tulossa!

 

[contact_member,name=Olav Nylund,id=36,details=Name]