Uutiset

Lentoturbulenssi jatkuu

5.3.2013
-

Lentoyhtiö airBaltic on ilmoittanut lopettavansa suoran lentoyhteyden Vaasaan ja korvaavansa sen erilaisilla yhteistyökuvioilla. Riikaan on lennetty Vaasasta keväästä 2010 lähtien.

Lentoyhtiö airBaltic on ilmoittanut lopettavansa suoran lentoyhteyden Vaasaan ja korvaavansa sen erilaisilla yhteistyökuvioilla. Riikaan on lennetty Vaasasta keväästä 2010 lähtien.

Lentoyhteys Riikaan on tarjonnut loistavat jatkoyhteydet, mutta myös lomakohteena Riika on ollut tärkeä vaasanseutulaisille. Seudulla on kehitetty lentoliikennettä pitkäkestoisesti ja systemaattisesti, joten yhteyden lopettaminen on ikävä takaisku, varsinkin kun hiljattain uutisoitiin Vaasan lentoaseman ennätysvuodesta 2012 (374 000 matkustajaa).

airBalticin haastava taloudellinen tilanne huomioiden ei lakkauttaminen tullut täysin yllätyksenä, sillä vastaavia päätöksiä on tehty talven aikana jo aiemmin muissa Suomen kaupungeissa.

Logistiikka-asiantuntija Riitta Björkenheim VASEKilta on henkilökohtaisesti erittäin surullinen yhteyden lakkauttamisesta.
– Yhteys Riikaan oli ensimmäinen laajennus, jonka yhdessä saimme aikaan, mutta nyt tietysti pitää pysyä positiivisena ja jatkaa neuvotteluja. Tavoitteena on saada yhteys takaisin esimerkiksi sesonkiluontoisesti jo lähitulevaisuudessa.

– Lentomaailmassa on ollut paljon turbulenssia, nyt tuo turbulenssi kosketti myös Vaasaa. Lentomatkustamisen kehittäminen ja -markkinointi on tärkeä osa seutuviestintää. Tällä hetkellä työn alla on matkustajaliikenteen kehittämisstrategia, joten työ jatkuu! VASEKin toimitusjohtaja Pekka Haapanen vakuuttaa.

– Katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen, näköpiirissä on muun muassa Norwegian, joka tulevana kesänä alkaa lentää entistä useammin Tukholmaan, kertoo Björkenheim.

Lisätietoja
Riitta Björkenheim
044 512 6612
riitta.bjorkenheim@vasek.fi