Uutiset

Kasvua yrityksille Norjasta – tutustumismatka Tromssaan syyskuussa

8.9.2015
-

Joukko pohjalaisyrityksiä lähtee 22.–23.9.2015 Tromssaan tutustumaan Pohjois-Norjan elinkeinoelämään ja yritysyhteistyömahdollisuuksiin. Matkan järjestävät yhteistyössä vienninedistämisorganisaatio Innovasjon Norgen kanssa VASEK, Viexpo ja Enterprise Europe Network (EEN).

Joukko pohjalaisyrityksiä lähtee 22.–23.9.2015 Tromssaan tutustumaan Pohjois-Norjan elinkeinoelämään ja yritysyhteistyömahdollisuuksiin. Matkan järjestävät yhteistyössä vienninedistämisorganisaatio Innovasjon Norgen kanssa VASEK, Viexpo ja Enterprise Europe Network (EEN).

– Ilmoittautuneita matkalle on nyt koossa kymmenen, mikä on varsin hyvä joukko nopeahkolla aikataululla organisoidulle tapahtumalle, kertoo VASEKin yritysasiamies Lasse Pohjala, joka työssään keskittyy yritysten kansainvälistymiseen.

NordicGateway 1920x237px vs2

Matkan aikana joukko tutustuu öljy- ja kaasuteollisuuden, sähköverkkojen sekä kalankasvatusteollisuuden markkinoihin ja tarpeisiin. Tiiviiseen ohjelmaan sisältyy myös yhteinen illanvietto sekä aikaa keskusteluun ja käyntikorttien vaihtoon.

Kenelle matka on suunnattu?
– Käytännössä minkä tahansa alan yritys Pohjanmaalta tai Etelä-Pohjanmaalta voi osallistua mukaan. Tarvittavaa on kiinnostus luoda verkostoja ja halua selvittää, josko yrityksellä olisi jotain tarjottavaa pohjoisen markkinoille, avaa Viexpon kansainvälistymisasiantuntija Riikka Ylikangas. – Olemme saaneet norjalaisilta positiivisen vastaanoton, mikä jo itsessään alentaa kynnystä yritysten kauppasuhteiden luomiselle, eikä kieli tai kulttuurikaan tuota meille ongelmia.


Ensimmäinen laatuaan

Tutustumismatkan taustalla on aiemmin tehtyjä fact finding- ja tunnustelumatkoja Pohjois-Norjaan sekä norjalaisdelegaation vierailu Vaasassa Energy Week 2015 -tapahtuman aikana maaliskuussa.

– Tällaisen yhteisen opintomatkan järjestäminen tuo etuja kaikille, toteaa Satu Alapiha, EEN-verkoston erityisasiantuntija ja yritysten kansainvälistymisen asiantuntija Into Seinäjoessa. – VASEKin ja Viexpon projektin kautta pohjoiseen suuntautuva kansainvälistyminen on Vaasan ja Pietarsaaren seuduilla jo työn alla, joten oman hankkeen organisoiminen Etelä-Pohjanmaalla ei ollut järkevää.

– Norjassa on kiinnostavat markkinat, ja pohjoinen ulottuvuus voisi kyllä kiinnostaa kone- ja laitevalmistajia meillä Etelä-Pohjanmaalla.

– Yhteinen toimintamme on osoitus siitä, että alueiltamme löytyy volyymia, ja että pystymme sillä vastaamaan suurempaan tarpeeseen, jatkaa Ylikangas. – Lisäksi yritysten keskinäinen synergia on arvokasta.

bussiinSyksyllä myös Stavangeriin ja Jällivaaraan

Lokakuussa Viexpo järjestää markkinaselvitysmatkan Norjan Stavangeriin OTD – Offshore Technology Days -tapahtumaan. Mukaan lähtee yrityksiä eri puolilta Suomea.

Erityisesti rakentajille ja maanrakentajille kiintoisa tulossa oleva opintomatka on lokakuun 22.–23. päivä järjestettävä East West Arena Ruotsin Jällivaarassa. Tapahtuma keskittyy Kiirunan kaupungin siirtämisen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja se sisältää seminaarin lisäksi minimessut, joilla yritykset voivat esitellä omaa toimintaansa.

– Mukaan ilmoittautuneiden määrän perusteella järjestämme tapahtumaan yhteiskuljetuksen, vinkkaa Pohjala.

 

Lisätietoja

Lasse Pohjala, VASEK, p. 0400 629 388
Riikka Ylikangas, Viexpo, p. 319 92 50 / 050 330 8810
Satu Alapiha, Into Seinäjoki/EEN, p. 050 383 0355

 

Nordic Gateway -projekti  

East West Arena VASEKin tapahtumakalenterissa