Uutiset

Herrgårdin lihasavustamo Oy on vuoden yritys 2017 Maalahdessa

16.11.2017
-

Maalahden kunta on valinnut Herrgårdin lihasavustamo Oy:n yrittäjät Maalahden vuoden yrittäjiksi 2017.

23632803 1984652328458543 7682451426070761472 oMaalahden kunta on valinnut Herrgårdin lihasavustamo Oy:n yrittäjät Emilia Vikmanin ja Dennis Storforsin Maalahden vuoden yrittäjiksi 2017.

Herrgårdin lihasavustamo Oy jatkaa perinteikkään, vuodesta 1982 toimineen maalahtelaisen elintarvikeyrityksen toimintaa. Nykyiset omistajat ovat nuoria yrittäjiä, jotka ovat tehneet alallaan suurinvestoinnin.

Yritys on laajentanut toimintaedellytyksiään investoimalla Rantatien varrelle rakennettuun uuteen savustamoon, jossa savustetaan sekä tarkastettua että tarkastamatonta lihaa. Yksityisasiakkaat voivat tuoda savustettavaksi omia lihojaan, esimerkiksi riistaa, lampaita tai possuja.

Yrityksen panostukset ovat mahdollistaneet tärkeän kehityksen. Aiemmin toiminta oli kausiluonteista joulun, pääsiäisen ja metsästyskauden aikoihin, mutta nyt toiminta on tasaisempaa, koska yritys voi myydä saunapalvattua lihaa myös kauppoihin ja ravintoloihin. Asiakaskontaktit ja -palvelu ovat yritykselle tärkeitä, ja asiakkaita palvellaankin savustamon yhteydessä olevassa uudessa myymälässä.

Herrgårdin lihasavustamo Oy:n lihanjalostustoiminnalla on talous- ja työllisyysvaikutuksia. Lisäksi yritys palvelee paikkakunnan ja alueen metsästysperinteitä. Yrityksen asiakaskunta ulottuu siksi maantieteellisesti kauas kunnan rajojen ulkopuolelle ja tekee myös sillä tavoin Maalahtea näkyväksi.

 

[contact_member,name=Olav Nylund,id=36,details=Name]

Vuoden Yrittäjiä 2017

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät: Österberg Group ja Firma Grävarin Stig-Göran Nessler

Vaasan Yrittäjät: Vaasa ravintolat ja Viicon

Mustasaaren Yrittäjät: Hydrolink

Vöyrin Yrittäjät: YourCoach

Österbottens företagarförening: Andreas Knips hembageri