Uutiset

Haluaisitko oman yritysmentorin?

19.10.2023
-

Pohjanmaan yrityskummien mentorointipalvelu on tarkoitettu kaikille Vasekin toiminta-alueen yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa liiketoiminnan kehittämisen tueksi. Olemme sitoutumaton ja luottamuksellinen keskustelukumppani ja palvelumme on yrittäjille maksutonta.

pexels shvets production 7176317

Pohjanmaan yrityskummien mentorointipalvelu on tarkoitettu kaikille VASEKin toiminta-alueen yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa liiketoiminnan kehittämisen tueksi. Olemme sitoutumaton ja luottamuksellinen keskustelukumppani ja palvelumme on yrittäjille maksutonta.

Mitä mentorointi on?

Mentorointi on henkilökohtaista keskustelua yrittäjän ja yrityskummin välillä. Mentoroinnissa yrityskummi antaa ammatillista tukea sekä jakaa omien kokemustensa kautta käytännön vinkkejä sekä verkostojaan yrittäjälle. Yrityskummi ei anna valmiita vastauksia vaan keskustelun tarkoituksena on vahvistaa yrittäjän omaa osaamista sekä rohkaista ja tukea häntä työn haasteiden ratkaisemisessa ja toiminnan kehittämisessä.

Miten palvelumme toimii?  

Onnistunut mentorointikokemus perustuu luottamuksellisuuteen, sitoutumiseen sekä tavoitteellisuuteen. Keskusteluissamme on yleensä vahva kehittämisnäkökulma, joka lähtee liikkeelle yrittäjän tavoitteista ja kiinnostuksen aiheista.

Kun oma yrityskummi on nimetty, hän ottaa yhteyttä ensimmäisen tapaamisajan sopimiseksi. Yhteistyön helpottamiseksi yrityskummisi voi lähettää etukäteen tarkentavia kysymyksiä, joista on sitten helpompi aloittaa yhteinen keskustelu. Mentoroinnin pituuden päätätte yhdessä, mutta suosittelemme, että tapaamisia olisi vähintään kolme. Sitoutuminen prosessiin lisää luottamusta, parantaa vuorovaikutusta ja sitä kautta saadaan yleensä parempia tuloksia, oivalluksia ja kehittämisideoita.

Kaikki keskustelut yrityskummisi kanssa ovat luottamuksellisia ja vain teidän välisiä, joten keskusteluiden aikana on mahdollista puhua avoimesti myös vähän hankalimmistakin asioista, joista kenties ei tule puhuttua esim. puolisolle tai ystävälle.

Näin haet omaa yrityskummia:

Palveluamme voi hakea kuka tahansa VASEKin toiminta-alueella toimiva yrittäjä mihin tahansa yrittäjyyteen liittyvässä aiheessa.

  • Yrityskummia haetaan yrityskummit.fi sivuilla olevalla lomakkeella, tai ottamalla suoraan yhteyttä Hannele Yliaho, 0407342668 tai hannele.yliaho@yrityskummit.fi
  • Voit kysyä palvelustamme myös esim. tutulta VASEKin yritysneuvojaltasi!
  • Hakemuksen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
  • Vapaa yrityskummi löydetään yleensä viikon sisällä ja mentorointi käynnistyy yleensä muutamien viikkojen sisällä.

Keitä me olemme?

Yrityskummit ovat joko työelämästä jo sivuun siirtyneitä tai siinä mukana olevia kokeneita yrittäjiä, johtajia ja eri alojen asiantuntijoita. Taustaltamme löytyy asiantuntemusta ja käytännön kokemusta yritysmaailman eri osa-alueilta ja meitä yhdistää halu jakaa osaamista ja auttaa yrittäjiä menestymään.

Monipuolisten taustojemme vuoksi voimme tarjota laajasti erilaista näkökulmaa yrittäjyyteen ja tukea yrittäjän vahvuuksia yritystoimintansa eteenpäinviemisessä.

Tagit: