Uutiset

CERM-hanke kutsuu asukkaat mukaan rantojen siivoustalkoisiin

14.8.2020
-

– Kiertotaloutta ja kestävää kehitystä Pohjanmaalla edistävä CERM-hanke kutsuu yksityishenkilöitä, yrityksiä ja organisaatioita osallistumaan talkoisiin ja ottamaan samalla osaa rantojen siivousaiheiseen kuvakilpailuun somessa, kertoo VASEKin projektipäällikkö Göran Östberg.

mourad saadi GyDktTa0Nmw unsplash

Itämeripäivänä juhlistetaan merta ja opitaan uutta

Meri antaa meille vaasalaisille paljon, joten miksi emme keskittyisi myös meren hyvinvointiin. Vaasan kaupunki osallistuu vuosittain järjestettävään valtakunnalliseen Itämeripäivään 27.8.2020.
Jos vaasalaiselta kysyy, mikä asia on Vaasassa hienointa, on vastaus useimmiten meri. Merestä saamme voimaa ympäri vuoden: meri on osa arkeamme ja arjessa latautumista.

Itämeripäivää vietetään vuosittain. Päivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä valtakunnallinen meren juhlinta, jonka tavoitteena on kunnioittaa merta sekä jakaa tietoa monimuotoisesta luonnosta. Tänä vuonna Itämeripäivä järjestetään torstaina 27.8.

– Itämeripäivänä Vaasassa järjestetään erilaisia tapahtumia teemaan liittyen. Tapahtumissa tuodaan erityisesti esiin kaupunkiympäristössä tapahtuvaa roskaamista ja sen vaikutusta mereen, kertoo Vaasan kaupungin markkinointiasiantuntija Eevamaria Paasikari.

Asukkaat mukaan rantojen siivoustalkoisiin

Vaasan kaupunki ja VASEK haastavat kaikki vaasalaiset osallistumaan rantojen ja kaupunkiympäristön siivoustalkoisiin Itämeripäivänä.

– Kiertotaloutta ja kestävää kehitystä Pohjanmaalla edistävä CERM-hanke kutsuu yksityishenkilöitä, yrityksiä ja organisaatioita osallistumaan talkoisiin ja ottamaan samalla osaa rantojensiivousaiheiseen kuvakilpailuun somessa, kertoo VASEKin projektipäällikkö Göran Östberg.

Tarkempaa tietoa kilpailusta on luvassa VASEKin some-kanavissa Itämeripäivänä.

CERM-hanketta hallinnoivat VASEK, Dynamo Närpes, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia ja Kristiinankaupungin Elinkeinokeskus. Lisätietoa hankkeesta.